Пилешки бутчета по провансалски

Пилешки бутчета по провансалски

 

Продукти:8 пилешки бутчета
1 морков
2 глави лук (или 8-9 малки лукчета)
250 гр. печурки
100 мл. бяло вино
50 мл. вода
сол
черен пипер на зърна
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. салвия
2 дафинови листа
3 с. л. зехтин
Начин на приготвяне:Пилешките бутчета се слагат в тавичка, заливат се с виното и водата и се поръсват с подправките, слага се и зехтина и се овалват добре в получената марината. Тавичката се покрива с фолио и се оставя половин час да почива.
Фурната се загрява на 180 градуса.
Към бутчетата се добавят и добре измитите и нарязани на лентички моркови. Главите лук се нарязват на 4 и се добавят (ако са малки не се режат). Гъбите не се режат, добавят се цели.
Тавичката се покрива с фолио и се слага във фурната за 30 мин, след това фолиото се маха, за да могат бутчетата да се запекат леко отгоре.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Препоръчително е да използвате кирилица

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. 24 Kitchen - All Rights Reserved
Template Modify by 24 Kitchen
Proudly powered by Blogger