Пица с риба тон
Продути:
за тестото (за 4 28 см. пици):450 гр. брашно
2 ч. л. захар
1 1/2 ч. л. сол
1 1/2 ч. л. олио или зехтин
7 гр. суха мая
250 мл. хладка вода
2 ч. л. захар
1 1/2 ч. л. сол
1 1/2 ч. л. олио или зехтин
7 гр. суха мая
250 мл. хладка вода
за 1 28 см. пица
3 с. л. риба тон от консерва
70-80 мл. доматено пюре
120 гр. настърган кашкавал
1 глава лук, нарязана на филийки
3-4 скилидки чесън, нарязани на парченца
1/2 ч. л. кориандър
риган
черен пипер
3 с. л. риба тон от консерва
70-80 мл. доматено пюре
120 гр. настърган кашкавал
1 глава лук, нарязана на филийки
3-4 скилидки чесън, нарязани на парченца
1/2 ч. л. кориандър
риган
черен пипер
Начин на приготвяне:
Тестото замесваме като изсипем брашното в голям съд, прави се в него кладенче и там се слагат всички останали съставки – водата накрая. Замесва се меко и еластично тесото и го и се оставя в намазнена купа покрита с фолио да втаса около 40 мин. докато удвои обема си.
Тестото замесваме като изсипем брашното в голям съд, прави се в него кладенче и там се слагат всички останали съставки – водата накрая. Замесва се меко и еластично тесото и го и се оставя в намазнена купа покрита с фолио да втаса около 40 мин. докато удвои обема си.
В намазнена тава слагаме част от тестото и го разстиламе добре с ръце. Поръсва се с малко кашкавал и се притиска леко. Отгоре се слага рибата тон, подреждат се кръгчетата лук, чесъна, намазва се с доматеното пюре, подправя се с черен пипер, смлян кориандър и риган и се поръсва с останалия кашкавал обилно.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180), докато се запече кашкавала – около 25 минути.
СЪВЕТ:- Тестото може да се съхрани в хладилник до 3 дни, като се сложи в намазнен съд и се покрие в стреч фолио веднага след като се умеси. По този начин втасва в хладилника не по-малко от 8 часа.
- Тестото може и да се замрази във фризер. Увива се във фолио и се прибира във фризера веднага след като се умеси. Преди да го изпозлваме трябва да го сложим в хладилника да престои 1 нощ.
- Тестото може и да се замрази във фризер. Увива се във фолио и се прибира във фризера веднага след като се умеси. Преди да го изпозлваме трябва да го сложим в хладилника да престои 1 нощ.
1 коментара:
Изглежда адски вкусно ..
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица