Home » , , , , » Франджипанова тарта с плодове

Франджипанова тарта с плодове


Франджипанова тарта с плодове


СЪСТАВКИ

ЗА ТЕСТОТО:

  • 300грамабрашно
  • 200грамамасло
  • 100грамапудра захар
  • сол
  • 1бройяйце
  • 1⁄2шушулкаванилия

ЗА ПЪЛНЕЖА:

  • 100грамамасло
  • 1⁄2шушулкаванилия
  • 500грамабадемова паста
  • 2брояяйца
  • 1супена лъжицабрашно

ЗА ВАНИЛОВИЯ КРЕМ:

  • 250милилитрапрясно мляко
  • 1⁄2шушулкаванилия
  • 2брояжълтъци
  • 75грамазахар
  • 1супена лъжицабрашно
  • 250милилитратечна сметана

ЗА УКРАСА:

  • киви, ябълка, портокал, боривинки, смокини, бяло грозде

ИНСТРУКЦИИ

1. За да омесите тестото използвайте охладено масло и работете със студени ръце върху студена повърхност. Направете го максимално бързо. Направете кладенче в брашното и сложете продуктите. Може да добавите и малко ванилия направо в тестото /купувайте гъвкави шушулки ванилия, а не твърди/. Щом се оформят трохи, съединете ги на топка, сплескайте я и я увийте в прозрачно фолио. Оставете я в хладилник да се стегне.
2. С помощта на миксер разбийте маслото с остърганата сърцевина на шушулката ванилия. Добавете малко по малко бадемовата паста. След това добавете и едно по едно яйцата. Накрая добавете и 1 с.л. брашно. Продължете разбиването до пълна гладкост на сместа.
3. Разточете студеното тесто със студена точилка. Прехвърлете тестото в предварително намазана с масло форма за тарта с подвижно дъно. Притиснете го хубаво към дъното и стените. Изрежете излишното с нож. Продупчете тестото по дъното на формата с вилица. Изсипете пълнежа и с потръскване на формата го разпределете равномерно. Изпечете тартата за около 25 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна.
4. За крема затоплете млякото с ванилията и половината захар. Отделно разбийте жълтъците с другата половина захар. Сложете малко от топлото мляко и разбъркайте. След това изсипете жълтъците в тенджерата с мляко и бъркайте. Добавете брашното и продължете да бъркате крема върху котлона докато се сгъсти. Топлия крем изсипете върху студен поднос, разстелете го и го покрийте с прозрачно фолио. Сложете го в хладилник да се охлади. /Преди да го поставите в хладилник може да добавите предварително разтопен на водна баня желатин в крема, за да бъде той по-стегнат./ Разбийте сметаната с малко захар. След това смесете студения крем със сметаната като бъркате внимателно. Пресипете крема в пош.
4. Нанесете крема с пош върху тартата като описвате окръжности отвътре навън. Украсете богато тартата с парченца плодове.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Препоръчително е да използвате кирилица

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. 24 Kitchen - All Rights Reserved
Template Modify by 24 Kitchen
Proudly powered by Blogger