Печени ягоди с ликьор
СЪСТАВКИ
ягоди
ванилия
ликьор
захаросан джинджифил в буркан
маслени бисквити
ванилов сладолед
ИНСТРУКЦИИ
1. Подберете хубави ягоди и ги изрежете леко от страната на дръжката им. Наредете ги плътно в тавичка.
2. Остържете шушулката ванилия и я сложете в купа. Добавете и малко от сиропа от джинджифиловото сладко. Разбъркайте. залейте ягодите с този сироп с помощта на лъжичка.
3. Между ягодите сложете парченца нарязан захаросан джинджифил. Може да поставите и шушулката от ванилията върху ягодите. Сложете ягодите в загрята фурна за около 3 минути, колкото сиропа да заври.
4. Щом извадите ягодите залейте ги с ликьор. А по средата сложете топка ванилов сладолед, който ще се разтопи от топлината.
5. Сервирайте ягодите в чиния, гарнирани с топка сладолед и натрошени маслени бисквити и ги залейте със сос.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица