Рибно ястие по малтийски
СЪСТАВКИ
2 глави лук
2 скилидки чесън
50 грамасуха наденица
1 брой бурканче аншоа
500 грама картофи
2 консерви нарязани домати
1 връзка зелен лук
зехтин
1 брой бутилка червено вино
800 грама смесени рибни филета
сол и черен пипер
1 брой лимон
100 грама зелени маслини без костилки
50 грама каперси
ИНСТРУКЦИИ
1. Нарежете на ситно лука и чесъна, наденицата на лентички, а аншоата на парченца. Запържете всичко в дълбок тиган със зехтин. Добавете обелените и нарязани на едро картофи, доматите и виното. Разбъркайте и оставете всичко да къкри десетина минути.
2. Добавете различни видове риба по ваш избор /може да сложите и скариди/ на парчета. Овкусете със сол и пипер и добавете нарязания зелен лук, маслините, каперсите и изтискайте лимона. Разбърквайте внимателно ястието до готовност. Парчетата риба трябва да останат цели.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица