Печена маринована риба
СЪСТАВКИ
2 скилидкичесън
50 грама джинджифил
2 броя домати
3 глави лук шалот
5 броя люти червени чушки
1 стрък лимонена трева
1 супена лъжица паста от скариди
1 супена лъжица куркума
1 1⁄2 супена лъжица паста тамаринд
слънчогледово олио
1⁄2 чаена лъжица сол
75 грама фъстъци
600 грама риба - може различни видове
150 грама ориз
1 брой броколи
1 бройчервена чушка
ИНСТРУКЦИИ
1. Нарежете доматите, чесъна и лука на парчета, а джинджифила, лимонената трева и чушките на колелца и ги сложете в блендер. Добавете пастата от скариди, куркумата, пастата от фурми /тамаринд/, олиото, солта и фъстъците. Добавете и чаша вода и смелете продуктите. След това сложете пастата в тенджера на тих огън докато се изпари водата.
2. Мариновайте рибните филета обилно с пастата и ги сложете да се изпекат на скара.
3. Сервирайте рибата с варен ориз и зеленчуци.
1 коментара:
Браво. Много обичам риба.
Риболовен Атлас
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица