Доматена супа и салата


Доматена супа и салата




СЪСТАВКИ

ЗА СУПАТА:
750 грама домати
3 стръка керевиз



2 скилидки чесън
1 глава лук
1 супена лъжица зехтин
750 милилитра зеленчуков бульон
2 броя дафинов лист
сол и черен пипер



ЗА ТОПЧЕТАТА:
1⁄2 връзка магданоз
500 грама кайма смес
сол и черен пипер
индийско орехче



ЗА САЛАТАТА:
1 брой чиабата
зехтин
600 грама домати
1 връзка босилек
1 скилидка чесън
1 супена лъжица каперси
2 супени лъжици бял винен оцет
сол и черен пипер

ИНСТРУКЦИИ


1. Нарежете на ситно лука и чесъна. Нарежете на парчета целите домати.


2. Запържете лука и чесъна в зехтин в дълбока тенджера за няколко минути. Добавете доматите и ги запържете за около 3 минути, като бъркате непрекъснато. Залейте зеленчуците със зеленчуковия бульон и добавете дафиновия лист и индийското орехче. Оставете супата да къкри 25 минути на тих огън, докато доматите омекнат.


3. Салатата панцанела е италианска и се прави със стар хляб. Може да я направите и с пресен хляб.


Нарежете хляба на филии и ги поръсете със зехтин. Препечете ги на скара или във фурна. След това начупете хляба в купа, добавете нарязаните домати, нарязаната на ситно скилидка чесънлистата босилек и каперсите. Овкусете със сол и пипер и подправете с оцет и зехтин.


4. За топчетата от кайма нарежете на ситно магданоза и го сложете в купа при каймата. Овкусете със сол и пипер и оформете топчета с мокри ръце. Пуснете ги в подсолена вряща вода за 10 минути. Щом изплуват топчетата са готови.


5. Извадете от супата дафиновия лист и индийското орехче, ако сте ползвали корен, и я пасирайте. Добавете топчетата от кайма в супата и разбъркайте. Добавете нарязан на ситно керевиз. Вместо него може да ползвате босилек или сух риган.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Препоръчително е да използвате кирилица

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. 24 Kitchen - All Rights Reserved
Template Modify by 24 Kitchen
Proudly powered by Blogger