Ябълкова пица
СЪСТАВКИ
ЗА ТЕСТОТО:
285 грама брашно
170 грама студено масло
130 грама крема сирене
3 супени лъжици студена вода
1 1⁄2 супена лъжица оцет
1 чаена лъжица бакпулвер
сол
ЗА БАДЕМОВИЯ КРЕМ:
100 грама бадемова паста
100 грама сладкарски крем
ЗА ПЪЛНЕЖА:
60 грама стафиди
50 милилитра ром
40 грама шам-фъстък
40 грама кедрови ядки
2 броя ябълки
пудра захар
ИНСТРУКЦИИ
1. Сложете продуктите за тестото в купа и ги смесете с помощта на миксер. Дооформете тестото с ръце, но за кратко и като си поръсвате брашно, за да не залепне. Придайте правоъгълна форма на тестото, увийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилник да се стегне.
2. Сварете стафидите за кратко, отцедете ги и ги залейте с рома. Смесете бадемовата паста със сладкарския крем.
3. Разточете студеното тесто на тънък пласт според тавата, в която ще печете. Постелете хартия за печене на дъното на тавата и пренесете тестото с помощта на точилката.
4. Нанесете тънък слой от бадемовата паста и крема. Навлажнете краищата на пицата с четчица с вода и оформете нисък борд. Отгоре поръсете двата вида ядки и стафидите. Отгоре наредете много тънки резенчета необелени ябълки.
5. Загрейте фурната силно и изпечете пицата на 180 градуса за 15-20 минути. Ицпечената пица поръсете с пудра захар.
6. Сервирайте ябълковата пица, разрязана на парчета, на дъска по средата на масата.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица