Филе Малибу


Филе Малибу




СЪСТАВКИ

200 грама кафяв ориз
700 грама свинско контрафиле
50 милилитра ром
200 милилитра кокосово мляко
4 резени ананас
1 брой червена чушка
1 глава лук
брашно
зехтин
50 грама масло
сол и черен пипер
2 супени лъжици стафиди
50 милилитра течна сметана
50 милилитра сок от месо
1⁄2 връзка див лук

ИНСТРУКЦИИ


1. Направете марината за месото като смесите рома и кокосовото мляко. /Вместо готово кокосово мляко може да си направите сами като разцепите кокосов орех и отчупите едно парче от вътрешността му. Настържете парчето с помощта на ренде в купа и го залейте с вряла вода. След това го прецедете през цедка./ Потопете пържолите в маринатата и ги оставете ная-малко за 1 час в хладилника.


2. Обелете пресен ананас и отрежете 4 резена от него, като премахвате твърдата част. Нарежете ананаса, чушката и лука на кубчета. Подсушете месото, оваляйте го в брашно и го запържете в тиган със зехтин. Овкусете го със сол и пипер и добавете бучка масло Когато месото се запечатва от втората страна, добавете лука, чушката и стафидите в тигана. Извадете месото в чиния.


3. Добавете ананаса при зеленчуците и разбъркайте. Изсипете половината от маринатата, соса от месо и сметаната. Оставете сместа малко да покъкри и върнете месото в тигана. Накрая добавете нарязания на ситно див лук.


4. Сварете ориза. Вместо кафяв може да използвате смес от бял и див ориз.


5. Сервирайте ориз за основа, отгоре парче филе и залейте всичко с плодово-зеленчуковата смес.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Препоръчително е да използвате кирилица

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. 24 Kitchen - All Rights Reserved
Template Modify by 24 Kitchen
Proudly powered by Blogger