Филета от шаран с бира
СЪСТАВКИ
1 брой шаран
1 брой бутилка бира
2 броя лук шалот
2 скилидки чесън
4 броя пресни моркови
1⁄2 връзка пресен розмарин
1⁄2 връзка див лук
чери доматчета
1 брой лимон
ИНСТРУКЦИИ
1. Нарежете на парчета почистения и обезкостен шаран.
2. В тавичка сложете зехтин, листа розмарин и нарязан на едро чесън. Изтискайте и половин лимон. Сложете парчетата риба и хубаво ги потопете в маринатата. Оставете ги в хладилник за 15 минути.
3. Нарежете на едро лука, морковите и скилидка чесън. Сложете ги да се запържат в тиган с мазнина. Добавете и нарязан на ситно див лук.
4. В друг тиган запечатайте парчетата риба, като първо я сложите откъм кожата и. Изсипете остатъка от маринатата в тигана. Поръсете сол и пипер.
5. На дъното на тавичка сложете поомекналите зеленчуци, отгоре наредете парчетата риба. Залейте с бира - около 300-400 мл. Овкусете със сол и пипер, поръсете с магданоз, малко див лук. Най-отгоре наредете парченца чери домати. Запечете ястието на 180 градуса за 10-15 минути.
6. Към рибата може да приготвите запечен чеснов хляб, като намажете филии бял хляб с масло, а след това ги натъркате със скилидка чесън. Запечете ги в тиган от двете страни.
1 коментара:
По-вкусен е когато сам си го уловиш
Риболов на шаран
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица