Home » , , , , » Филета от шаран с бира

Филета от шаран с бира


Филета от шаран с бира




СЪСТАВКИ

1 брой шаран
1 брой бутилка бира
2 броя лук шалот
2 скилидки чесън
4 броя пресни моркови
1⁄2 връзка пресен розмарин
1⁄2 връзка див лук
чери доматчета
1 брой лимон

ИНСТРУКЦИИ


1. Нарежете на парчета почистения и обезкостен шаран.


2. В тавичка сложете зехтин, листа розмарин и нарязан на едро чесън. Изтискайте и половин лимон. Сложете парчетата риба и хубаво ги потопете в маринатата. Оставете ги в хладилник за 15 минути.


3. Нарежете на едро лука, морковите и скилидка чесън. Сложете ги да се запържат в тиган с мазнина. Добавете и нарязан на ситно див лук.


4. В друг тиган запечатайте парчетата риба, като първо я сложите откъм кожата и. Изсипете остатъка от маринатата в тигана. Поръсете сол и пипер.


5. На дъното на тавичка сложете поомекналите зеленчуци, отгоре наредете парчетата риба. Залейте с бира - около 300-400 мл. Овкусете със сол и пипер, поръсете с магданоз, малко див лук. Най-отгоре наредете парченца чери домати. Запечете ястието на 180 градуса за 10-15 минути.


6. Към рибата може да приготвите запечен чеснов хляб, като намажете филии бял хляб с масло, а след това ги натъркате със скилидка чесън. Запечете ги в тиган от двете страни.

1 коментара:

рибар каза...

По-вкусен е когато сам си го уловиш
Риболов на шаран

Публикуване на коментар

Препоръчително е да използвате кирилица

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. 24 Kitchen - All Rights Reserved
Template Modify by 24 Kitchen
Proudly powered by Blogger