Най-вкусната салата "Цезар"
СЪСТАВКИ
прясна маруля
пилешки бутчета
3 броя филе аншоа
пушен бекон
теменужки
1⁄2 скилидка чесън
1 чаена лъжица заквасена сметана
лимонов сок или хубав оцет
пармезан
зехтин
виолетки
ИНСТРУКЦИИ
Натрийте пилешките бутчета със смес от пресен розмарин, сол, черен пипер и зехтин. После ги оваляйте в хлебни трохи и ги изпечете в тавичка. Щом хванат коричка ги извадете и ги покрийте с парчета бекон. При тях сложете и начупен или нарязан на кубчета хляб за кротони, овалян в същата смес от подправки.
Направете дресинг като сложите в хаванче или блендер филенцата аншоа, малко от олиото от консервата и нарязаната скилидка чесън и ги намачкайте хубаво. Добавете сметаната, лимоновия сок или оцета и настъргания на ситно пармезан. Пак хубаво намачкайте. Накрая сложете зехтин - съотношението киселина зехтин трябва да е 1:3.
В купа накъсайте листата маруля. Отделете месото от бутчетата и заедно с кротоните го нарежете. Сложете ги при марулята, добавете и парчета бекон. Залейте салатата с дресинг и разбъркайте хубаво. Добавете люспи пармезан и виолетки.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица