Home » , , , » Мусака с тиквички и картофи

Мусака с тиквички и картофи


Мусака с тиквички и картофи




СЪСТАВКИ

2 глави лук
1 скилидка чесън
4 броя картофи
1 брой тиквичка
400 грама кайма смес
сол и черен пипер
слънчогледово олио
500 милилитра прясно мляко
4 броя яйца
заквасена сметана

ИНСТРУКЦИИ


1. Нарежете лука на полумесеци и го задушете в тиган с олио. Добавете и нарязаната скилидка чесън. Сложете и каймата, като я натискате, за да може да се разбърка. Ако е необходимо, добавете малко вода и оставете да се задушава. Към края на задушаването добавете сол и черен пипер.


2. Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета. Необелената тиквичка също нарежете на кръгчета.


3. Намажете дълбока тавичка с олио и наредете кръгчета картофи на дъното, като ги застъпвате като керемидки. Отгоре сложете половината плънка. Наредете кръгчетата тиквичка и притиснете. Сложете останалата плънка и завършете с втори ред картофени кръгчета.


4. В купа разбийте млякото с яйцата. Добавете сол и черен пипер и няколко листенца магданоз. Излейте внимателно заливката върху мусаката. Изпечете мусаката за около поливин час на 220 градуса.


5. Гарнирайте всяка порция мусака със супена лъжица заквасена сметана.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Препоръчително е да използвате кирилица

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. 24 Kitchen - All Rights Reserved
Template Modify by 24 Kitchen
Proudly powered by Blogger