Картофена салата
СЪСТАВКИ
ЗА ДРЕСИНГА:
настъргана лимонова кора
лимонов сок
каперси
зехтин /1:3 към лимоновия сок/
сол
ЗА СОСА:
заквасена сметана
лимонов сок
настърган хрян
сол
пресни картофи
парчета пушена сьомга
пресен копър
ИНСТРУКЦИИ
1. Сварете картофите цели и обелени като ги пуснете във вряща подсолена вода. По този начин се запазва витамин С, което се съдържа в тях.
2. В купа сложете продуктите за дресинга. Сложете изцедените картофи в купата, като запазвате по-дребните цели, а по-едрите режете на половинки. Разбъркайте хубаво с ръце. Накрая накъсайте копър върху салатата.
3. За соса смесете продуктите в купичка и ги разбъркайте хубаво. Сосът трябва да е течен.
4. По краищата на чинията, в която сервирате, нагънете тънки парчета пушена сьомга. Сложете от картофената салата по средата на чинията и гарнирайте със соса.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица