Home » , , , , » Домашни рибни крокети

Домашни рибни крокети


Домашни рибни крокети




СЪСТАВКИ

1 килограм тиква
800 грама картофи
1⁄2 връзка магданоз
1⁄2 връзка див лук
2 стръка естрагон
500 грама сьомга
2 броя яйца
100 грама брашно
100 грама галета
слънчогледово олио
1 брой лимон
индийско орехче
сол и черен пипер

ИНСТРУКЦИИ


1. Обелете и сложете картофите да се варят. След 5 минути добавете и обелената и нарязана тиква цигулка. Добавете сол и оставете картофите и тиквата да врат още 15 минути. /За да обелите по-лесно тиквата, може да я сложите за няколко минути в микровълнова фурна, за да омекне кората и./


2. Нарежете на ситно магданоза, дивия лук и естрагона и ги добавете към галетата. Разбъркайте и си пресипете сместа в чиния. В друга чиния си сложете брашното, а в трета - разбийте яйцата.


3. Нарежете филето от сьомга на парчета с ширина 3-4 см. Овкусете ги със сол и пипер. Панирайте филетата първо в брашно, след това в яйце и накрая в галетата. Пържете крокетите в достатъчно мазнина /да плуват/ по 4 минути от всяка страна. Изваждайте крокетите върху кухненска хартия да се изцедат.


4. Пюрирайте сварените картофи и тиква, като ги овкусите съ сол, черен пипер и индийско орехче.


5. Сервирайте пюрето като основа, а отгоре рибните крокети. Гарнирайте с парче лимон.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Препоръчително е да използвате кирилица

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. 24 Kitchen - All Rights Reserved
Template Modify by 24 Kitchen
Proudly powered by Blogger