Бомбайски флан
СЪСТАВКИ
ЗА ТЕСТОТО:
50 грама захар
100 грама масло
150 грама брашно
1 брой яйце
ЗА ОРИЗОВИЯ ПЪЛНЕЖ:
1 шушулка ванилия
500 милилитра прясно мляко
60 грама захар
60 грама късозърнест ориз
100 милилитра сметана
ЗА ОРИЗОВИЯ ПЪЛНЕЖ
2 броя яйца
50 грама захар
ЗА БАВАРСКИЯ КРЕМ:
200 милилитра сметана
1 брой узряло манго
15 грама масло
50 грама джинджифилов сироп
50 грама захар
куркума
6 грама желатин
ЗА УКРАСА:
200 милилитра течна сметана
50 грама захар
манго
сурово кашу
шам-фъстък
кокосови стърготини
настърган шоколад
ИНСТРУКЦИИ
1. Смесете продуктите за тестото в купа и ги смесете или с помощта на кухненски робот, или ръчно. Щом тестото се оформи направете топка от него и го сложете върху прозрачно фолио. Притиснете го, за да стане плоско, увийте го и го сложете в хладилник да се стегне.
2. За оризовия пудинг сложете на котлон тенджерка с млякото, захарта и ориза. Добавете и сърцевината на шушулката и самата шушулка ванилия, и сметаната. Оставете сместа на слаб огън за около 20 минути докато започне да се сгъстява. разбърквайте от време на време. Щом оризът се свари махнете шушулката и оставете пудинга да поизстине. Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер и ги добавете към оризовия пудинг. Разбъркайте внимателно на ръка.
3. Намаслете хубаво плоска кръгла тавичка. Разточете охладеното тесто, като обилно поръсвате с брашно върху и под него. Пренесете го върху формата, притиснете го леко по нея и изрежете излишното с нож. Леко надупчете тестото по дъното с вилица. Изсипете оризовия пълнеж отгоре и го загладете. Изпечете флана в загрята на 190 градуса фурна за около половин час.
4. За баварския крем разбийте сметаната с помощта на миксер. Обелете мангото и го нарежете на парчета. В тиган пуснете бучката масло и добавете парченцата манго, джинджифиловия сироп, захарта и куркумата. Щом мангото поомекне пресипете сместа в блендер и го пюрирайте. Разтопете на водна баня желатин и го оставете да поизстине. В купа смесете пюрето от манго с желатина, а след това добавете и разбитата сметана. разбъркайте внимателно с шпатула.
5. Нанесете баварския крем върху основата на флана. загладете хубаво. Украсете флана с парченца манго и ядки. Поръсете кокосови стърготини и настърган шоколад.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица