Зеленчуци в кокосово мляко с пържен банан
СЪСТАВКИ
300 грама юфка или т.нар. полуготови спагети
200 грама моркови
200 грама зелен фасул
1 глава карфиол
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 брой люта червена чушка
400 милилитра кокосово мляко
1 брой кубче зеленчуков бульон
400 грама темпе
2 броя банани
2 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица Къри
сол и черен пипер
оризово олио
ИНСТРУКЦИИ
1. Залейте полуготовите спагети /юфката/ с вряла вода и ги оставете за 2 минути.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно, а моркова по на едро. Разделете главата карфиол на розички.
3. Сложете 200 мл вода в тенджера и пуснете чесъна, лука, карфиола. добавете кубчето бульон /ползвайте качествен бульон, без консерванти/. Следват фасула и кокосовот мляко. Оставете зеленчуците да врат десетина минути. След това добавете нарязано на кубчета темпе, за сваряването му са необходими 5 минути. Добавете и лютата чушка, нарязана на кръгчета, като предварително сте изтръскали семките от нея.
4. В тиган с малко оризово олио запържете изцедената юфка за кратко.
5. Обелете и разрежете бананите на две по дължина. /Най-добре е да ползвате зелени банани за готвене, но ако не намерите, ползвайте хубави здрави зрели банани./ Смесете брашното с кърито и оваляйте в сместа бананите. В тиган с малко оризово олио запържете бананите от двете им страни, на не много силен огън. Оставете бананите хубаво да се охладят преди сервиране.
6. Сервирайте запържена юфка, зеленчуци и сос от тях. Гарнирайте с резен пържен банан.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица