Home » , , » Зеленчуци в кокосово мляко с пържен банан

Зеленчуци в кокосово мляко с пържен банан


Зеленчуци в кокосово мляко с пържен банан



СЪСТАВКИ

300 грама юфка или т.нар. полуготови спагети
200 грама моркови
200 грама зелен фасул
1 глава карфиол
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 брой люта червена чушка
400 милилитра кокосово мляко
1 брой кубче зеленчуков бульон
400 грама темпе
2 броя банани
2 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица Къри
сол и черен пипер
оризово олио

ИНСТРУКЦИИ


1. Залейте полуготовите спагети /юфката/ с вряла вода и ги оставете за 2 минути.


2. Нарежете лука и чесъна на ситно, а моркова по на едро. Разделете главата карфиол на розички.


3. Сложете 200 мл вода в тенджера и пуснете чесъна, лука, карфиола. добавете кубчето бульон /ползвайте качествен бульон, без консерванти/. Следват фасула и кокосовот мляко. Оставете зеленчуците да врат десетина минути. След това добавете нарязано на кубчета темпе, за сваряването му са необходими 5 минути. Добавете и лютата чушка, нарязана на кръгчета, като предварително сте изтръскали семките от нея.


4. В тиган с малко оризово олио запържете изцедената юфка за кратко.


5. Обелете и разрежете бананите на две по дължина. /Най-добре е да ползвате зелени банани за готвене, но ако не намерите, ползвайте хубави здрави зрели банани./ Смесете брашното с кърито и оваляйте в сместа бананите. В тиган с малко оризово олио запържете бананите от двете им страни, на не много силен огън. Оставете бананите хубаво да се охладят преди сервиране.


6. Сервирайте запържена юфка, зеленчуци и сос от тях. Гарнирайте с резен пържен банан.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Препоръчително е да използвате кирилица

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. 24 Kitchen - All Rights Reserved
Template Modify by 24 Kitchen
Proudly powered by Blogger