Зеленчукова супа с кнедли
СЪСТАВКИ
1 брой пащърнак
1 брой голям морков
1 глава лук
1 брой домат
1⁄2 връзка селъри
3 броя розички броколи
3 броя розички карфиол
зърна черен пипер
дафинов лист
сол и черен пипер
черен хляб
настърган кашкавал
ЗА КНЕДЛИТЕ:
2 броя яйца
4 супени лъжици грис
1 чаена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица свинска мас
ИНСТРУКЦИИ
1. Обелете пащърнака и моркова. Нарежете селърито на кръгчета, а необелената глава лук разрежете на две.
2. Загрейте дълбока тенджера на котлона и сложете двете половини лук да се запече. След това сложете целия корен пащърнак, моркова и кръгчетата селъри. Оставете ги 1-2 минути да се запекат и добавете зърната черен пипер и дафиновия лист. Залейте зеленчуците с литър вода и захлупете.
3. За кнедлите разделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците и добавете малко по малко гриса, бакпулвера, маста. Може да добавите и няколко листенца магданоз. Оставете сместа да почине няколко минути. През това време разбийте белтъците на сняг. След това ги добавете към жълтъчената смес и разбъркайте.
4. Щом заври супата добавете броколите, карфиолчетата и разрязания на две половини домат. С помощта на две лъжици оформете топчици и ги пуснете при врящите зеленчуци докато набъбнат.
5. Поръсете триъгълни филийки черен хляб с настърган кашкавал и ги запечете от двете страни в грил-тиган.
6. В чиния сложете от всички зеленчуци, няколко кнедли и залейте с течност. Гарнирайте със запечена филийка.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица