Индийска салата от моркови
СЪСТАВКИ
1 връзка пресни моркови
агнешка кайма
гарам масала
семена от кориандър
лук
корен джинджифил 1 см.
лимонов сок
зехтин
пресни магданоз и мента
ИНСТРУКЦИИ
Почистете морковите. Ако имате разноцветни моркови, използвайте тях - червени, оранжеви, жълти. С белачка направете люспи от морковите.
В тиган запечете 1 с.л. семена от кориандър. След това ги сложете в хаванче, заедно с нарязан лук и настърган джинджифил. Начукайте продуктите и добавете сока от 1 лимон и зехтин.
Залейте морковите с дресинга и добавете листенца магданоз и мента. Разбъркайте хубаво.
Запържете агнешката кайма в тиган. Добавете 1 ч.л. гарам масала.
Сервирайте в чиния месото, а отгоре сложете от салатата. Гарнирайте с топъл хляб наан.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица