Пържени цветове от тиквички
СЪСТАВКИ
цветове от тиквички
листа от тиквички
200 грама сирене Рикота
2 супени лъжици настърган пармезан
сол и черен пипер
настъргано индийско орехче
4 стръка прясна мента
1 брой люта червена чушка
200 грама брашно с набухвател
бяло вино
1 брой лимон
ИНСТРУКЦИИ
Откъснете няколко женски и няколко мъжки цвята от тиквички. Трябва да оставите на корен поне по 1 мъжки и 1 женски цвят, за да могат растенията да продължат да се опрашват. Откъснете и няколко листа от тиквички. Може да добавите и невен.
Направете пълнежа като смесите рикотата със ситно нарязаната мента и настъргания пармезан. Овкусете със сол и черен пипер, настържете лиминова кора и малко индийско орехче. махнете семената на лютата чушка и я нарежете много на ситно. Разбъркайте хубаво.
Махнете с помощта на нож плодниците от цветовете. След това ги напълнете с помощта на обикновено найлоново пликче, което сте напълнили със сместа с рикота и сте му отрязали едното крайче. Хубаво завивайте пълнежа в цвета. Ако ви остане от сместа, направете топчета от нея.
За панировката смесете брашното и виното и посолете. Трябва да получите малко по-гъсто тесто от това за палачинки.
Пуснете топчетата и цветовете в панировката и разклатете.
Загрейте тенджера, пълна с олио до 180 градуса. Изцеждайте леко цветовете и ги пускайте в мазнината. Панирайте и листата, и невена.
В чиния постелете салфетка и поставете пържените цветове. Овкусете ги със сол и лимонов сок. Яжте ги непосредствено след приготвянето им.
0 коментара:
Публикуване на коментар
Препоръчително е да използвате кирилица